Skal du være bedemand?

Er du i tvivl om, hvad du skal beskæftige dig med i fremtiden? Tag en dyb indånding, du er ikke den eneste, som går og undrer sig over mulighederne. Unge i Danmark, har nogle af de bedste forudsætninger for uddannelse. Men flere og flere unge fryser fast, når der skal sendes ansøgninger afsted. For alt for mange unge viser det sig, at valget er for nervepirrende, og frygten for at vælge forkert, for stor. Medicin, jura, psykologi osv., ja, listen af traditionelle studier er lang, men det er langt fra alle, som uddanner sig inden for disse fag – og du behøver heller ikke at være én af dem. 

Er du interesseret i en hverdag der aldrig er den samme? Og har du lyst til at bruge dine færdigheder nu, fremfor at bruge en masse år på universitetsbænken, så læs med her, og find ud af, hvad det indebærer at være bedemand. 

Et fag med meget at byde på

Som bedemand beskæftiger du dig med bisættelser og begravelser, herunder de praktiske anliggender tilhørende disse. Nogle af de opgaver, som bedemænd vedtager sig, er bl.a.: rådgivning om økonomi i forbindelse med dødsfald, huskelister, procedure mm. For at blive bedemand, skal du igennem et praktikforløb på en periode på minimum 1 år. Under praktikperioden vil der være teoretiske forløb om, hvordan du varetager dig de opgaver man skal varetage sig som bedemand. Disse er bl.a.: kommunikation med kunder, samtaleteknikker, psykologiske aspekter, etik mm. Forløbet afsluttes med en eksamen, hvor du vil blive bedømt på færdigheder og egnethed. Bedemandsbranchen indebærer en masse spændende muligheder, og som bedemand får du mulighed for at hjælpe mennesker med at gøre nogle af de sværeste stunder i deres liv, til værdifulde øjeblikke.  

En branche, hvor du ikke er fastlåst

Som bedemand kan du arbejde overalt i landet. En af de mange muligheder, som bedemandsbranchen åbner op for, er bl.a. lokations frihed. Som bedemænd er hele landet din arbejdsplads, storbyer såvel som provinser. Dit arbejde vil på denne måde ikke diktere, hvor du en dag skal bo. Storbydrømme kan sagtens være virkelighed, tag eksempelvis bedemand århus, som beskæftiger sig bedemandsopgaver i Århus og omegn. Som Bedemand får du altså mulighed for at hjælpe mennesker i hele landet.

Kom tæt på mennesker

Bedemandsbranchen er ikke én der ofte bliver talt om. Død er et desværre et tabu for rigtig mange mennesker, og de fleste løber gerne væk fra emnet så hurtigt som muligt. At være bedemand indebærer mere end blot at tage sig af døde mennesker. En bedemand er et vigtigt led i en, for mange mennesker, svær helingsproces. Deres fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker i sorg – at være rolig i kaosset. Et job som bedemand indebærer kontakt med mennesker på en måde, som er unik for branchen. Det kræver overblik og overskud. 

Brænder din sjæl for at hjælpe mennesker, og ønsker du at arbejde med et noget, som skaber værdi for dig og andre? Så er bedemand måske den rette fremtidige jobtitel for dig. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *