Har du fået studieplads? Så skal du også vide dette om skat

Har du fået plads på drømmestudiet fordi at der var en plads ledig, og derfor nu skal starte med at studere. Så ved du også at din indkomst med stor sandsynlighed falder. Når man er på SU kan man opleve at pengene nogle gange skal strække sig langt sidst på måneden. Det er velkendt at man nogle gange skal spise pasta med ketchup eller pesto, når man er studerende. Men det behøver ikke være sådan for dig.

Det første du kan gøre er at du kan få et studiejob ved siden af dine studier. På den måde kan du få et større økonomisk råderum når din løn supplerer din SU og derfor få råd til de øl og den hygge som du skal have med dine nye studiekammerater.

Husk at du ikke bare må tjene lige så mange penge du vil

Man skal huske at man ikke bare må tjene lige så mange penge man vil ved siden af sin SU. For hvis du tjener for meget, skal du betale noget af din SU tilbage. Og der er aldrig sjovt at betale dyre regninger eller penge tilbage til Skat, når man ikke tjener så mange penge i forvejen. Derfor er det vigtigt at du holder øje med din indtjening. 

Du skal også huske at holde øje med dine skattekort.

For at få det meste ud af din SU, så du får råd til alt det du synes er sjovt. Så skal du huske at dine skattekort er vigtig for at du betaler den korrekte skat og måske kan få de rigtige fradrag som gør at du ikke betaler for lidt i skat i hvert fald og derfor ender med et stort skattesmæk. 

SU behøver ikke at betyde at du ikke får råd til at have det sjovt

Bare fordi at du er på SU, kan man stadig få råd til at gøre de ting som man synes er sjovt. Man kan få råd til at gå til fester med sine venner eller til at invitere sin kæreste ud på den gode restaurant som I har snakket så meget om at I ville prøve. Men det kan hurtigt blive spoleret hvis man eksempelvis skal betale en skattegæld tilbage som man kunne have undgået hvis man havde styr på sine skattekort. Og derfor er det altid en god ide at få styr på sin SU og dit studiejob.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *